ΣΗΤΕΙΑ

 

 

σητεια.png

 • σητεια_1
 • σητεια_2
 • σητεια_3
 • σητεια_4
 • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ
 • ΓΕΩΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 • ΙΣΤΟΡΙΑ
 • ΜΝΗΜΕΙΑ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
 • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
 • ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ
 • ΔΙΑΜΟΝΗ
 • ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
 • ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
 • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ
 • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
 • ΕΠΙΣΗΜΑ LINKS
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Η Σητεία βρίσκεται στην περιφέρεια Κρήτης (στη νήσο Κρήτη) και στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Λασιθίου, στο δυτικό μυχό του φερώνυμου όρμου, 70 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου Λασιθίου και αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου.

Η Σητεία διαθέτει μικρό αεροδρόμιο, μέσω του οποίου συνδέεται με την Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου και αποτελεί τουριστικό θέρετρο. Ο Καλλικρατικός Δήμος Σητείας προέκυψε από τη συνένωση των Δήμων Ιτάνου, Λεύκης και Σητείας. 

Όπου κι αν κατευθυνθείτε θα βρεθείτε μπροστά σε έναν γραφικό γιαλό, μια χρυσή αμμουδιά, ένα ήσυχο ορμίσκο, μια οργανωμένη και πολύβουη κοσμική πλαζ ή μια χρυσοστρωμένη παραλία, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο, το σπορ ή το παιχνίδι σας με το κατακάθαρο θαλασσινό νερό.

Οι παραλίες της Σητείας έχουν βραβρευτεί με τη γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος της Σητείας στεφανώνεται από νησιά και νησίδες που αποτελούν το συμπλήρωμα της φυσικής ομορφιάς της. Στα νησιά αυτά δημιουργείται ένα περιβάλλον με ιδανικές συνθήκες ζωής και φιλοξενίας για σπάνια είδη θαλάσσιας και χερσαίας πανίδας.

Η γη της Σητείας με τα πετρώματα και τις ιδιαίτερες φυσικές ιδιότητές της, επιτρέπει τη δημιουργία σπηλαίων και άλλες μορφές καρστικών σχηματισμών. Περισσότεροι από τριακόσιοι σπηλαιώδεις σχηματισμοί υπάρχουν στο έδαφος της επαρχίας. Επισκέψιμα σπήλαια στην περιοχή δεν υπάρχουν. Σε ορισμένα όμως είναι δυνατή η πρόσβαση με τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού. (www.sitia.gr)

Η πόλη πιθανώς ταυτίζεται με την κλασσική και ελληνιστική Ητεία ή Ήτιδα, ή Σηταία, πιθανολογούμενη πατρίδα του Μύσωνα, ενός από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας. Κατά την ελληνική μυθολογία, ο Ηρακλής συγκέντρωσε από αυτήν την πόλη (όπως και από ολόκληρη την Κρήτη) πολεμιστές κατά των Λαιστρυγόνων και, νικώντας τους στην κεντρική Ιταλία, ίδρυσε τη νέα Σητεία, λίγο πιο έξω από τη Ρώμη.

Κατά το Μεσαίωνα, αποτελούσε σημαντικό εμπορικό λιμάνι του Βυζαντίου. Κατά την Ενετοκρατία ενσωματώθηκε στο Βενετικό Regno di Candia, και είχε χαρακτηρισθεί "maximum statum et lumen ejiusdem insulae" (=μέγιστος σταθμός αλλά και φως του νησιού). Για να σταθεροποιήσουν την κυριαρχία τους, οι Βενετοί έκτισαν σε διάφορα σημεία στρατηγικής σημασίας της επαρχίας πολλά φρούρια που σώζονται και σήμερα (π.χ Καζάρμα). Η πόλη καταστράφηκε από σεισμό το 1508 και από επιδρομή πειρατών το 1538. Το 1651, οι Βενετοί κατέστρεψαν την πόλη για να μην την παραδώσουν στους Οθωμανούς. Η Σητεία ξαναχτίστηκε το 1870, με την ονομασία Αβνιέ, η οποία όμως δεν επικράτησε. (www.sitia.gr)

 • Αρχαιολογικοί χώροι: Ζάγκρος, Ίτανος, Μόχλος, Παλαιόκαστρο, Πετράς, Πραισός, Χαμέζι
 • Αρχαιολογικό μουσείο
 • Λαογραφικό μουσείο
 • Εκθετήριο τοπικών προιόντων
 • Συλλογοι: αερολέσχη Σητείας, αναπτυξιακός σύλλογος, πολιτιστικός σύλλογος, αθλητικός όμιλος, σώμα ελλήνων οδηγών, ναυτικός όμιλος, ορειβατικός όμιλος, κυνηγετικός συλλογος κλπ.

Η οικονομία της επαρχίας στηρίζεται κατά βάση στην πρωτογενή αγροτική παραγωγή. Είναι αλήθεια πως η Στειακή γη ήταν πάντα φειδωλή στις αποδόσεις της λόγω του πετρώδους και κατά κύριο λόγο ορεινού χαρακτήρα του εδάφους της. Σήμερα όμως με την πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Σητείας και άλλων αναπτυξιακών φορέων της επαρχίας, η οικονομία κινείται και σε άλλους άξονες. Η οργανωμένη εκμετάλλευση της σητειακής γης υπόσχεται σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της επαρχίας, ενώ η επεξεργασία και διακίνηση των προϊόντων της γης κατακτά όλο και υψηλότερη θέση στην εξαγωγική οικονομική δραστηριότητα. Η βιοτεχνική ανάπτυξη, το εμπόριο, η κατασκευαστική και οικοδομική δραστηριότητα, οι υπηρεσίες, αποτελούν επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας των φορέων της επαρχίας.

Σημαντικός άξονας ανάπτυξης με ταχύτατους ρυθμούς στα τελευταία χρόνια είναι η τουριστική βιομηχανία με μικρά και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα υψηλών προδιαγραφών. Σημαντική πηγή πλούτου για την επαρχία θα μπορούσαν να γίνουν οι διάφορες αρχαιολογικές περιοχές, τα όσα η σκαπάνη των αρχαιολόγων έχει φέρει και φέρνει στο φως, η οργανωμένη και οικολογική χρησιμοποίηση του περιβάλλοντος, η παραπέρα εκμετάλλευση των φυσικών καλλονών της επαρχίας και ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Σητειακής ζωής. (www.hellenicaworld.com)

Διάσπαρτα σε όλη τη Σητεία θα βρούμε πληθώρα καταστημάτων ένδυσης, υπόδυσης, καταστήματα τροφίμων, αγροτικών προιόντων καθώς και τη ψαραγορά. (www.sitia.gr)

Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας ( Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο)

Κύριος στόχος του τμήματος, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από το πρόγραμμα σπουδών, είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές με όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις - βασικές και σύγχρονες - που θα τους επιτρέψουν να προσεγγίσουν πολύπλευρα και αποτελεσματικά όλα τα θέματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο στον τομέα της διατροφής.

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης της Διατροφής και της Διαιτολογίας (ή Διαιτητικής) του Ανθρώπου, με πρωταρχική έμφαση την εφαρμογή του στην πράξη.

Εγγραφή στη Σχολή/Τμήμα: Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσεις για τη νέα σου ζωή. Καλό θα ήταν να παρακολουθείς συχνά τις ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου που επρόκειτο να φοιτήσεις και έτσι να μάθεις το πότε ξεκινούν οι εγγραφές. Προσοχή, το χρονικό περιθώριο που δέχονται οι γραμματείες είναι περιορισμένο, όσο και οι ώρες τους.  Από φέτος οι εγγραφές θα γίνονται στην πρώτη φάση ηλεκτρονικά, προκειµένου οι φοιτητές να µην ξοδεύουν συνεχώς χρήµατα για εισιτήρια και προσωρινή διαμονή.


Αναζήτηση Φοιτητικής Στέγης/Κατοικίας: Μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να γεμίσεις τις βαλίτσες σου, να πακετάρεις τα αγαπημένα σου πράγματα και να κλείσεις την πόρτα του πατρικού σου. Ποια πόρτα όμως σε περιμένει; Λοιπόν, έχεις δύο επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μπορείς να κάνεις αίτηση για δωμάτιο στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου ή να αναζητήσεις δικό σου διαμέρισμα. Μη διστάσεις να τολμήσεις τη συγκατοίκηση, καθώς θα έχεις μία παρέα στο σπίτι και μία ευκαιρία να κάνεις νέες παρέες. Υπάρχουν πολλά sites που θα σε βοηθήσουν στη γρήγορη αναζήτηση.

 

Σίτιση: Το φαγητό είναι ένα ακόμη ζήτημα που μέχρι τώρα δε σε απασχολούσε. 'Ήξερες πως στο σπίτι σε περίμενε πάντα κάτι ζεστό και λαχταριστό. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν λίαν συντόμως και σε καλωσορίζουμε και επίσημα στην ενήλικη ζωή. Τα Πανεπιστήμια δίνουν το δικαίωμα στους φοιτητές να σιτίζονται. Ανάλογα με το εισόδημα της οικογένειάς τους, μερικοί μπορούν να παίρνουν εντελώς δωρεάν τα γεύματά τους, ενώ μερικοί άλλοι θα πρέπει να πληρώνουν ελάχιστα χρήματα. Εκ πείρας, σου λέμε ότι είναι η πιο οικονομική λύση για τις ημέρες με άδειο ψυγείο.

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη: Με το που περάσουν οι πρώτες-δύσκολες- ημέρες της προσαρμογής, πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στην υγεία σου. Κάνε αίτηση στο Πανεπιστήμιο σου για την έκδοση βιβλιαρίου υγειονομικής περίθλαψης και έχε για τα επόμενα χρόνια το κεφάλι σου ήσυχο.

Έξοδα Μεταφοράς: Αν βρεις σπίτι δίπλα ακριβώς στο Πανεπιστήμιο, τότε οφείλουμε να σου δώσουμε τα συγχαρητήριά μας. Όσον αφορά στο πρωινό ξύπνημα, μάθε πως έχεις λύσει το πρόβλημα της ζωής σου. Και πάλι όμως, μην ξεχάσεις να προμηθευτείς τις ειδικές κάρτες μειωμένου εισιτηρίου. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσεις κάποια έξοδα και να μετακινείσαι εντός και εκτός της πόλης πιο οικονομικά. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για παράδειγμα, έχουν χαμηλότερη τιμή για τους φοιτητές.
 

Ελεύθερος Χρόνος: Φοιτητική ζωή σημαίνει ανεμελιά. Με το που τελειώνουν τα μαθήματα, ο χρόνος σου είναι άπλετος. Δε χρειάζεται όμως να τον περνάς πίνοντας καφέ και σερφάροντας στο διαδίκτυο. Τα περισσότερα Πανεπιστήμια έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις και όλοι οι φοιτητές μπορούν να τις επισκεφτούν δωρεάν. Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βρεις το αγαπημένο σου άθλημα;

Φοιτητικές εστίες

Οι μακροχρόνιες προσπάθειες και η κοινωνική ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζονται ευαίσθητα ζητήματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που αποτελούν μέρος του φοιτητικού πληθυσμού του ΤΕΙ Κρήτης, απεικονίζονται σε μια σειρά υποδομών και υπηρεσιών που παρέχει το ΤΕΙ Κρήτης.

Οι ευκαιρίες για πνευματικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες των φοιτητών είναι πολλές και αναπτύσσονται ταχύτατα με την υποστήριξη του Ιδρύματος. Οι νέοι φοιτητές έχουν προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη κατά την άφιξή τους, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, από το Κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχοκοινωνικής Στήριξης.

Το ΤΕΙ Κρήτης παρέχει δωρεάν σίτιση σε 3000 περίπου φοιτητές στα εστιατόρια του, στα κτίρια του Ιδρύματος στο Ηράκλειο, και στα Τμήματά του, που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.

Στο ΤΕΙ Κρήτης λειτουργεί Φοιτητική Εστία στις πόλεις του Ηρακλείου και της Σητείας και μπορεί να φιλοξενήσει 296 και 23 φοιτητές αντίστοιχα. Επιπλέον, υπάρχει πρόνοια για τη φιλοξενία φοιτητών των Τμημάτων που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας, σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία.


Σύλλογοι

 • Σητειακή Αδελφότητα «ΠΡΑΙΣΟΣ»
 • Σύλλογος Σητειακών Ηρακλείου
 • Φιλανθρωπικός σύλλογος Σητείας
 • Εθελοντές διασώστες Σητείας
 • Ορειβατικός όμιλος Σητείας κ.ά.
 • Ενδεικτικά ξενοδοχεία

Sitia beach resort and spa (www.sitiabeach.com, τηλ επικοινωνίας: 28430 28826, e-mail: sitiabeach@cyanhotels.com)

Lassion golden bay (www.lgb.gr,τηλ επικοινωνίας: 28430 28950, e-mail: info@ekaterinidis-hotels.com)

Itanos hotel (www.itanoshotel.com, τηλ.επικοινωνίας: 28430 22900, e-mail: info@itanoshotel.com)

Sitia bay (www.sitiabay.com, τηλ.επικοινωνίας: 28430 24800, e-mail: reservations@sitiabay.com)

 • Πληροφορίες για αναζήτηση φοιτητικής στεγης

Στα παρακάτω links μπορούμε να βρούμε ευκαιρίες για φοιτητικά σπίτια κοντά στη περιοχή του ΤΕΙ:

 

Κόστος ενοικίου:

Στην Σητεία τα ενοίκια είναι φτηνά μπορείς με 150€ να ενοικιάσεις μια όμορφη γκαρσονιέρα. Θα τα βγάλει τα λεφτά της.

Εισητήρια συγκοινωνιών:

Στην Σητεία δεν υπάρχει τοπική συγκοινωνία, οι κάτοικοι ή επισκέπτες μπορούν να πάρουν είτε ταξί για τις μετακινήσεις τους, είτε το ΚΤΕΛ, οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα την απόσταση της διαδρομής.

Καταναλωτικά αγαθά:

Η Σητεία έχει αγορά στην οποία κανείς μπορεί να προμηθευτεί καταναλωτικά αγαθα, είδη τροφίμων κ.ά. Οι τιμές σχετικά είναι χαμηλότερες από εκείνες της Αθήνας, καθώς υπάρχει και η επιλογή πολλαπλών προσφορών.

 • Νυχτερινή ζωή:

Η επαρχία της Σητείας διαθέτει πλήρη και επαρκή υποδομή για να προσφέρει πλούσια και ποιοτική διασκέδαση στους κατοίκους και τους πολυπληθείς επισκέπτες της. Ο επισκέπτης βρίσκει σε όλη την έκταση του Δημοτικού διαμερίσματος διασκορπισμένες όμορφες και γραφικές ταβέρνες, αναψυκτήρια, κέντρα ανάπαυσης και ξεκούρασης κ.ά. Παραλιακά εξοχικά κέντρα με πλούσιες θαλασσινές και παραδοσιακές νοστιμιές παρασκευασμένες από ανόθευτα ντόπια υλικά και προϊόντα, είναι έτοιμες να προσφερθούν στο τραπέζι σας και να τέρψουν απολαυστικά τη γεύση σας. Σε κάθε χωριό που θα επισκεφτείτε θα συναντήσετε την παραδοσιακή φιλοξενία του στειακού με την ανοιχτή καρδιά και την απλόχερη διάθεση. Στην πόλη της Σητείας μπορείτε να βρείτε όποιο είδος και χώρο διασκέδασης ικανοποιεί την προτίμησή σας. Η Σητεία ούτε στον τομέα της διασκέδασης, όπως και σε κάθε άλλο τομέα, πρόκειται να σας απογοητεύσει. Μια επίσκεψη θα σας πείσει απόλυτα.

 • Εστιατόρια:

Κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Σητείας είναι τα παρακάτω

1. Οινωδείον (ένα από τα καλύτερα ρακάδικα)

2. Κρητικό Σπίτι (ένα οικογενειακό φιλόξενο εστιατόριο)

3. Hiona seafood restaurant (μία από τς καλύτερες ταβέρνες)

4. Sitia beach restaurant (αν κανείς θέλει να φάει πίτσα τότε αξίζει να πάει εκεί)

5. Ταβέρνα Μαριδάτης (μία όμορφη,ήσυχη και με πολύ καλό φαγητό ταβέρνα)

 

 • Φεστιβάλ-πανηγύρια- γιορτές:

1. Κορνάρεια (Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη της Σητείας, που ξεκινούν αρχές Ιουνίου και διαρκούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Θεσμός καταξιωμένος, με ευρύτατη απήχηση, άρχισε το 1984 και περιλαμβάνει μουσικές, θεατρικές και χορευτικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας καθώς και αθλητικές διοργανώσεις).

2.Μέσα Ιουνίου - Τουρλωτή - Γιορτή Δέσπολου

Η γιορτή Δέσπολου διοργανώνεται στα μέσα Ιουνίου στη Τουρλωτή Σητείας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τουρλωτής. Η γιορτή πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία και διαρκεί 10 ημέρες, εκτός των άλλων περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και Κρητική μουσική από διάσημα συγκροτήματα.

3. Τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου - Σητεία - Ναυτική εβδομάδα
Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου διοργανώνονται ιστιοπλοϊκοί αγώνες και διαλέξεις αλλά και μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της Ναυτικής εβδομάδας. Η Ναυτική εβδομάδα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Λιμεναρχείο Σητείας.

4. Φεστιβάλ με τίτλο: «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες»
Το Σεπτέμβριο ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης διοργανώνει το  Φεστιβάλ με τίτλο: «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες».

5. Σχεδόν όλο το χρόνο διοργανώνονται πανηγύρια για να γιορτάσουν τον πολιούχο Άγιο της περιοχής τους

Η πόλη της Σητείας σας υποδέχεται με τη ζωντάνια της, για καφέ στη διάσημη «περαντζάδα» της παραλίας της. Εδώ είναι τα καταστήματα, οι ταβέρνες, τα μπαρ, η ζωή της πόλης. Μια βόλτα στο Λαογραφικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο και μετά, βουτιά στην τεράστια αμμώδη παραλία, δίπλα στο κέντρο της πόλης.

20 χιλιόμετρα έξω από τη Σητεία, θα αντικρίσετε ένα φοινικόδασος 200 στρεμμάτων, που δίνει στην κοιλάδα εξωτική πινελιά.

Τα υλικά της Σητειακής γης είναι ξεχωριστά: το κατ’ επανάληψη και σε παγκόσμιο επίπεδο βραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το μοναδικό σε γεύση και άρωμα θυμαρίσιο μέλι, τα νόστιμα γαλακτοκομικά προϊόντα, η εξαιρετική τσικουδιά, τα μυρωδικά βότανα της Σητείας, αλλά και η δεξιοτεχνία των γυναικών της, κάνουν τη Σητεία γνωστή για τα ξεχωριστά παραδοσιακά γλυκά της, πολλά από τα οποία θα τα βρείτε μόνο στο ταξίδι σας, Δοκιμάστε τα μοναδικά ανεβατά προζυμένια καλιτσούνια γεμιστά με ντόπια γλυκιά μυζήθρα, τα ανεβατά κουλουράκια προζυμιού, τα νοστιμότατα γεμιστά σταφιδωτά, τους προζυμένιους λουκουμάδες με το θυμαρίσιο μέλι και τα λεπτεπίλεπτα τυλιχτά ξεροτήγανα που κερνούν στους Κρητικούς γάμους

Η οδική πρόσβαση στη Σητεία πραγματοποιείται από δύο κεντρικούς άξονες. Ο νότιος οδηγεί από την Ιεράπετρα διασχίζοντας την επαρχία Σητείας από το Λιβυκό προς το Κρητικό πέλαγος. Ο βόρειος οδικός άξονας συνδέει τη Σητεία με την πρωτεύουσα του νομού, Άγιο Νικόλαο. Με την υπόλοιπη Ελλάδα, η Σητεία συνδέεται αεροπορικά και ακτοπλοϊκά.

 • Αεροδρόμια

Το αεροδρόμιο της Σητείας μπορεί να φιλοξενήσει αεροπλάνα μικρού και μεσαίου μεγέθους. Τακτικές πτήσεις πραγματοποιούνται από και πρός την Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο, το Άκτιο και το Ηράκλειο. Επίσης, το αεροδρόμιο είναι σε θέση να φιλοξενεί πτήσεις τσάρτερς και ιδιωτικών αεροσκαφών.

Τηλ. Επικοινωνίας: 28430 24666

 • Λιμάνια

Το λιμάνι της Σητείας εξυπηρετεί κυρίως μικρά πλοιάρια αλιείας και ιστιοπλοϊκά, αλλά είναι -δυνητικά- σε θέση να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα επιβατηγά. Η Σητεία συνδέεται με τον Πειραιά ακτοπλοϊκώς με το επιβατηγό «Πρέβελης» της Α.Ν.Ε.Κ. Παράλληλα, η Σητεία συνδέεται με νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Τηλ. Επικοινωνίας: 28430 22310

 • Αστικές συγκοινωνίες

Το Κ.Τ.Ε.Λ. πραγματοποιεί δρομολόγια προς όλα τα χωριά της επαρχίας και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Τηλ. Επικοινωνίας: 28430 22272

 • Ταξί

Στο παρακάτω link θα βρείτε το τηλέφωνο των ταξί, καθώς και πληροφορίες για δρομολόγια και τιμές.

http://www.sitiataxi.gr

Υγεία

ΕΚΑΒ 166
Νοσοκομείο Σητείας 2843340100

Αστυνομικά τμήματα & σταθμοί
Αστυνομικό τμήμα Σητείας 2843022259
Λιμεναρχείο Σητείας 2843022310
Πυροσβεστική (199) 2843026311
Σταθμός Κουτσουρά 2843051666

Δημόσιες υπηρεσίες – οργανισμοί
Δ.Ο.Υ. 2843022635
ΕΛΤΑ Κουτσουρά 2843051645
ΕΛΤΑ Σητείας 2843022283

ΙΚΑ 2843029561
ΚΕΠ Σητείας 2843340700

ΚΕΠ Κουτσουρά 2843342101
ΚΤΕΛ 2843022272
ΟΑΕΔ 2843025334
Τελωνείο 2843022280
Υ.Π.Α. – αερολιμένας 2843024666
Εμπορικός Σύλλογος  2843028628
ΔΕΗ 2843023395
Ύδρευσης – Αποχέτευσης 2843029810

 

Photos by Freepik