ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

Ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών από:

ATEITH-logo LOGO
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

 

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ, προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να  υποβάλουν υποψηφιότητα για εισαγωγή, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Οργάνωσης Παραγωγής στη Βιομηχανία Τροφίμων», το οποίο οδηγεί σε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) (Master of Science in Quality Management and Production Organization Systems for the Food Industry).

 

Το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. λειτουργεί, με επιτυχία για δέκατη συνεχή ακαδημαϊκή χρονιά και είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2009 με την Υπουργική Απόφαση 90352/Ε5 - ΦΕΚ 1906/7-9-2009, ανανεώθηκε η λειτουργία του το 2017 (ΦΕΚ 1965/7-6-2017) και το 2018 εγκρίθηκε η επανίδρυσή του με βάση τις διατάξεις του Ν. 4485/2017 (εκκρεμεί το ΦΕΚ επανίδρυσης).

slide3

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων, Χημείας,  Γεωπονίας (κατεύθυνσης Τεχνολογίας Τροφίμων), Χημικής Μηχανικής, Κτηνιατρικής,  καθώς και άλλων σχετικών με τα τρόφιμα επιστημονικών κλάδων Πανεπιστημίων/ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, όπως επίσης και τελειόφοιτοι των Τμημάτων αυτών που κατά την εγγραφή τους θα προσκομίσουν το σχετικό πτυχίο ή βεβαίωση ολοκλήρωσης των σπουδών.

 

Επίσης γίνονται δεκτοί και εργαζόμενοι καθώς τα μαθήματα διεξάγονται τις απογευματινές ώρες τις εργάσιμες μέρες και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

 

Ο αριθμός εισακτέων είναι 21. Στο Π.Μ.Σ. υπάρχουν τέλη φοίτησης ύψους 800 ευρώ/εξάμηνο (3.200 ευρώ συνολικά). Ποσοστό έως 30% των εισακτέων δικαιούται απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης βάσει των σχετικών διατάξεων του Ν. 4485/2017.

slide1

Στο Π.Μ.Σ. η χρονική διάρκεια σπουδών είναι τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα. Τα δύο πρώτα εξάμηνα περιλαμβάνουν διδασκαλία θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων που είναι:

Α’ Εξάμηνο

  • Προχωρημένη Στατιστική Επιστήμης Τροφίμων
  • Ορθή Εργαστηριακή Πρακτική (GLP)
  • Οργάνωση και Προγραμματισμός Παραγωγής
  • Προχωρημένες Μέθοδοι Εξέτασης των Τροφίμων
  • Εργαστηριακές Ασκήσεις Ενόργανης Ανάλυσης Τροφίμων

 

Β’ Εξάμηνο

  • Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας [ISO 9001, ISO 22000 (GMP/GHP/ HACCP/DEFENSE)]
  • Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001)
  • Νομοθεσία Τροφίμων
  • Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP)
  • Στατιστικός Έλεγχος Διεργασίας / Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προϊόντος

 

Τα δύο τελευταία εξάμηνα είναι αφιερωμένα στην εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής διατριβής.

slide2

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παραλάβουν την αίτηση εισαγωγής στο Π.Μ.Σ. από την ιστοσελίδα http://www.food.teithe.gr/wp-content/uploads/2016/05/aitisi_pms.pdf και να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον σύνδεσμο: http://www.food.teithe.gr/spoudes/metaptichiako-programma/diadikasia-isagogis/ .

Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας καθώς και μια φωτογραφία.

 

Καλούνται οι υποψήφιοι, πριν την υποβολή της αίτησής τους, να μελετήσουν τον οδηγό σπουδών ο οποίος βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα: http://www.food.teithe.gr/spoudes/metaptichiako-programma/programma-spoudon/

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία στο τηλέφωνο 2310-013909 καθώς και στο 2310-013371 και στο e-mail:  infofoodpms@teithe.gr.

 

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων θα δέχεται τις αιτήσεις των υποψηφίων από τις 22 Μαΐου  έως τις 22 Ιουνίου 2018.

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος:  http://www.food.teithe.gr/spoudes/metaptichiako-programma/

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic