ΠΜΣ «Ανθρωπογεωγραφία, Ανάπτυξη και Σχεδιασμός του Χώρου»

logo-aegean-universi...
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

 «Ανθρωπογεωγραφία, Ανάπτυξη και Σχεδιασμός του Χώρου»

 

PMS1Τίτλος: Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ)

Παρακολούθηση: με παρουσία και εξ αποστάσεως

Διάρκεια φοίτησης 18 μηνών: 2 εξάμηνα μαθημάτων + 1 εξάμηνο διπλωματική εργασία

 

 

 

 

 

 

Η ειδίκευση. Το πρόγραμμα προσφέρει μια ακαδημαϊκή εκπαίδευση που στοχεύει στην δημιουργία στρατηγικών αναλυτών σχεδιασμού του χώρου σε διαφορετικές κλίμακες: από τον Γεωπολιτικό σχεδιασμό (πλανητικό επίπεδο) στον Χωροταξικό  (περιφερειακό επίπεδο).

Ο φορέας.  Η πρώτη Σχολή Γεωγραφίας στην Ελλάδα, θέτει την ακαδημαϊκή της εμπειρία στην υπηρεσία της επαγγελματοποίησης των φοιτούντων στον τομέα της Ανθρωπογεωγραφίας: γεωγραφία των πληθυσμών, οικονομική και γεωγραφία της κατοικίας, μέσα από μία σειρά πολλαπλών μεθοδολογικών προσεγγίσεων: κοινωνικής, πολιτισμικής, πολιτικής, ιστορικής γεωγραφίας... με τη βοήθεια ποιοτικών και ποσοτικών μεθόδων και της χαρτογραφίας.

 

PMS2

Η επαγγελματική προοπτική. Μέσω μιας θεωρητικής και πρακτικής διεπιστημονικής προετοιμασίας στόχος του Μεταπτυχιακού είναι να καταρτήσει ειδικούς που θα αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας: σε εταιρείες και οργανισμούς, τοπικές αρχές, υπουργεία, πρεσβείες, ΜΜΕ, να τελειοποιήσει το γνωστικό υπόβαθρο συναφών επαγγελμάτων, να δώσει νέα επαγγελματική κατεύθυνση αλλά και να προετοιμάσει σε περαιτέρω ερευνητική δραστηριότητα, όπως εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

PMS3

Πληροφορίες (Κανονισμός / Δίδακτρα / Δικαιολογητικά  εγγραφής, κλπ.)

Τηλ: 22510 36472

E-mail: humangeo@aegean.gr & secr-geo@aegean.gr

https://geography.aegean.gr/humangeography/index.php

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος 2018

 

 

 

 

 

 

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic