ΠΜΣ «Υπερηχογραφική λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων»

IATRIKI_LARISAS_LOGO

«Υπερηχογραφική λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων»

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) «Υπερηχογραφική λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων» είναι του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το θέμα του ΜΠΣ αφορά την υπερηχογραφική μελέτη των αγγειακών παθήσεων με σκοπό την πρόληψη και τη διάγνωση αυτών. Η χρήση των υπερήχων στην Αγγειοχειρουργική και Αγγειολογία έχει αλλάξει τα δεδομένα μιας και αναίμακτα μπορεί να τεθεί διάγνωση αλλά και να ανιχνευθεί η αγγειακή νόσος σε πρώιμα στάδια ώστε με την κατάλληλη τροποποίηση των παραγόντων κινδύνων να προληφθεί η εξέλιξή της.

Στο ΜΠΣ θα δοθεί έμφαση τόσο στην κλινική εφαρμογή των υπερήχων στη διάγνωση αλλά και σε τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για ερευνητική μελέτη. Η θεωρητική κατάρτιση της αιμοδυναμικής και της κατανόησης της τεχνικής των υπερήχων θα συνδυαστεί απόλυτα με τις κλινικές και ερευνητικές εφαρμογές ώστε οι απόφοιτοι του ΜΠΣ να είναι απολύτως επαρκείς να αντιμετωπίσουν τις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο.

Αιτήσεις υποψηφίων έως τις 22/7/2018

Διαβάστε την Προκήρυξη εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος http://pms-vasc-ultrasound.med.uth.gr/

 

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic