ΠΜΣ «Κοινωνική Πολιτική»

Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» με τις εξής ειδικεύσεις:
 

(α) Πολιτικές για τη Μετανάστευση, τις Κοινωνικές Διακρίσεις και την Ιδιότητα του Πολίτη
(β) Οικονομία, Διοίκηση και Πολιτική Υγείας
(γ) Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική

 

Ειδικεύσεις

α. Πολιτικές για τη Μετανάστευση, τις Κοινωνικές Διακρίσεις και την Ιδιότητα του Πολίτη
 

Screenshot_1

 

β. Οικονομία, Διοίκηση και Πολιτική Υγείας

Screenshot_2

 

γ. Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική

Screenshot_3

 

Σκοπός του ΠΜΣ είναι:

  • Η παροχή μεταπτυχιακών σπουδών υψηλού επιπέδου
  • Η εκπαίδευση επιστημόνων με την οικοδόμηση των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων για επιτυχή σταδιοδρομία σε ακαδημαϊκό/ερευνητικό και επαγγελματικό επίπεδο σε διαφορετικά πεδία της Κοινωνικής Πολιτικής.
  • Η παροχή μεταπτυχιακών σπουδών σε επαγγελματίες και επιστήμονες ώστε να αποκτήσουν τις απαιτούμενες ικανότητες για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών σε μακροσκοπικό (εθνικό-υπερεθνικό) και μικροσκοπικό (επιμέρους πεδίων ή/και πτυχών) επίπεδο.
  • Η απόκτηση δεξιοτήτων για σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

 

Αριθμός Εισακτέων

Ο αριθμός των εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα (30) φοιτητές ανά ειδίκευση κατ’ έτος (σύνολο 90 φοιτητές). Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται στα 2.700€ για το σύνολο του Προγράμματος. Το 30% των εισαγομένων αναμένεται να απαλλάσσονται πλήρως των τελών φοίτησης. Παράλληλα προβλέπεται και η διάθεση του ποσού των 4.500€ για χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές.

 

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το πρόγραμμα φέρνει τους φοιτητές σε άμεση επαφή με φλέγοντα και επίκαιρα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής σε υπερεθνικό και εθνικό επίπεδο, όπως η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, η καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων, η διασφάλιση της πρόσβασης στην υγεία σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και η αναγκαιότητα διαμόρφωσης ευρωπαϊκών θεσμών κοινωνικής προστασίας στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Στο πλαίσιο αυτό παρέχει στους φοιτητές ένα ευρύ σύνολο γνώσεων και δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου που θα τους αναδείξει ως ελκυστικούς υποψηφίους για επαγγελματική σταδιοδρομία σε διεθνείς και εθνικούς φορείς, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και θα τους επιτρέψει να συμβάλλουν στην ανάπτυξη βιώσιμων και δημοκρατικά θεμιτών επιλογών.

 

Κατηγορίες Πτυχιούχων που γίνονται αποδεκτές

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής καθώς επίσης και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής:
Τηλ.: 27410 – 74991-3

Ή να απευθυνθείτε στον σύνδεσμο: https://dsep.uop.gr/pms/?page_id=2649


*Το πρόγραμμα βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4487/17


Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018. ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ. ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ.

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic