ΠΜΣ «Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού»

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που διδάσκεται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά με τη δυνατότητα συγγραφής των εργασιών στα ελληνικά, διάρκειας 3 ή 4 εξαμήνων που πραγματοποιείται στην πόλη των Τρικάλων. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε 7 τριήμερα μπλοκ στο πρώτο εξάμηνο (Δευτέρα με Τετάρτη), στο 2ο εξάμηνο 4 τριήμερα μπλοκ (Κυριακή με Τρίτη) και στο τρίτο εξάμηνο 4 διήμερα μπλοκ (Κυριακή με Δευτέρα).

 

Το Μεταπτυχιακό μας, υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 κάτω από τον τίτλο "Ψυχολογία της Άσκησης". Το 2018 το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα αλλάζει σελίδα υπό τον τίτλο "Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού".

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών "Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού" είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα μ’ αυτή την εξειδίκευση και από τα πρώτα στην Ευρώπη. Η δημιουργία του συμβάλει στην κάλυψη του κενού που υπάρχει σε επαγγελματικά στελέχη εξειδικευμένα στην ψυχολογία της σχολικής φυσικής αγωγής και της αγωγής υγείας με γνώσεις και ικανότητες συμβουλευτικής σε μαθητές, αθλητές, ασκούμενους, παχύσαρκους μαθητές κλπ., καθώς και σε ηγετικά στελέχη με σύγχρονες γνώσεις καθοδήγησης προγραμμάτων που προάγουν τη φυσική δραστηριότητα, την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Το Μάστερ μας είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα μ’ αυτή την εξειδίκευση και από τα πρώτα στην Ευρώπη. Η δημιουργία του συμβάλει στην κάλυψη του κενού που υπάρχει σε επαγγελματικά στελέχη με γνώσεις και ικανότητες συμβουλευτικής σε αθλητές, ασκούμενους, παχύσαρκους μαθητές κλπ., καθώς και σε ηγετικά στελέχη με σύγχρονες γνώσεις καθοδήγησης προγραμμάτων που προάγουν τη φυσική δραστηριότητα, την υγεία και την ποιότητα ζωής. Το Μάστερ μας απευθύνεται επίσης σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να εξειδικευτούν στην ψυχολογία της σχολικής φυσικής αγωγής και της αγωγής υγείας.

 

Το 2009 σε συνεργασία με αντίστοιχα προγράμματα από άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια εντάχθηκε για μία πενταετία (2009-10 έως 2014-15) στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό κύκλο Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών «Erasmus Mundus»  τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή κοινότητα και έχουν καθιερωθεί ως σήμα ακαδημαϊκής ποιότητας που προσελκύουν υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκούς και φοιτητές.

 

Μέχρι το 2014 φοίτησαν στα Τρίκαλα 36 διεθνείς φοιτητές από όλες τις ηπείρους και 72 Έλληνες. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εισαγωγή των τελευταίων φοιτητών το 2014, όμως η εμπειρία και το κύρος του προγράμματος παραμένει και συνεχίζει να προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο.

 

Τα προηγούμενα έτη είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο μεταπτυχιακό μας, φοιτητές από τις χώρες

Greece, Australia, USA, Canada, Colombia, Brazil, China, Ireland, Belgium, Germany, Denmark, Netherland, Cyprus, Bosnia & Herzegovina, Poland, Serbia, Iran, Ethiopia, Ghana, Nigeria, India, Romania, Czech, Kenya.

 

Για το 2018 αιτήσεις έως και  21 Σεπτεμβρίου 2018

 

Πληροφορίες:

Συνολικό κόστος Προγράμματος: 3.600 ευρώ

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στα Αγγλικά, ενώ οι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν τις εργασίες τους, είτε στην Ελληνική, είτε στην Αγγλική γλώσσα.

 

Προαπαιτούμενα:

1) Βασικό πτυχίο. Αίτηση εισαγωγής δικαιούνται πτυχιούχοι:

  • Τ.Ε.Φ.Α.Α.,
  • Ψυχολογίας
  • Παιδαγωγικών Τμημάτων
  • Συναφών ειδικοτήτων των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντιστοίχων Τμημάτων ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής
  • Πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφών γνωστικών αντικειμένων, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 12γ του ν. 2916/2001 (ΦΕΚ 114 Α΄).

 

Το 25% των εισακτέων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογία της Άσκησης θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ή συναφών Πανεπιστημιακών Σχολών/Τμημάτων της ημεδαπής ή αντιστοίχων τμημάτων ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής (υποβάλλεται αναγνώριση τίτλου από το ΔΟΑΤΑΠ). Σε περίπτωση που ο όρος αυτός δεν ικανοποιείται, ο τελευταίος της κατάταξης των επιτυχόντων θα αντικαθίσταται από τον πρώτο της κατάταξης των επιτυχόντων με το σχετικό πτυχίο. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας, για επιπλέον διευκρινήσεις, αν δεν εμπίπτετε στις παραπάνω κατηγορίες.

 

2) Πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου  Lower

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες : http://postgrad.pe.uth.gr/pse/index.php/el/programs/2016-06-09-08-52-00  και http://postgrad.pe.uth.gr/pse/index.php/el/programs/2015-07-17-11-37-23  και http://postgrad.pe.uth.gr/pse/index.php/el/programs/msc

 

Ό,τι χρειαστείτε μπορείτε να το βρείτε στο site του μεταπτυχιακού μας στη διεύθυνση: http://postgrad.pe.uth.gr/pse  

 

Θα χαρούμε πολύ να απαντήσουμε στις απορίες σας:

msc@pe.uth.gr

tel:   +30 24310 47019

ΜΠΑΝΕΡ

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic