ΠΜΣ «Ενεργειακά & Περιβαλλοντικά Έργα»

Στην εποχή μας οι διαρκώς και ραγδαία εξελισσόμενες ενεργειακές και περιβαλλοντικές τεχνολογίες, η ανάγκη προς καθαρές και περιβαλλοντικά συμβατές ενεργειακές λύσεις, η πολυπλοκότητα και αναγκαία εξειδίκευση των προτεινομένων λύσεων με βάση τις κοινωνικές, οικονομικές και επιχειρηματικές συνθήκες της κάθε περιοχής σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα, οι νέες επενδύσεις σε πεδία βιομηχανικής παραγωγής, περιβαλλοντικά και κυκλικής οικονομίας και γενικότερα η δυναμική του κλάδου της λεγόμενης πράσινης οικονομίας δημιουργούν την ανάγκη και θέτουν τις προδιαγραφές για στελέχη με άριστη επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία, αλλά και ολοκληρωμένη και σύνθετη γνώση σε όλα τα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια αυτά υλοποιείται το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά Έργα» από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Το ΠΜΣ είναι η υλοποίηση από το ΠΑΔΑ του Όγδοου Κύκλου του του επιτυχημένου ΠΜΣ «Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις’ του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (ΦΕΚ 1359/2014, Τεύχος Β).  

Η καινοτομικότητα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΠΜΣ είναι ότι εκτείνεται ταυτόχρονα και στους τρεις άξονες που συνθέτουν την ολοκληρωμένη γνώση στην ενέργεια, το περιβάλλον καθώς επίσης και τις σύγχρονες παραγωγικές και βιομηχανικές επενδύσεις :
•    την τεχνολογία,
•    την τεχνικοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση και
•    τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Επιπλέον βασικό στοιχείο του ΠΜΣ είναι η συνεχής αλληλεπίδραση με επιχειρήσεις, καθώς επίσης και η ένταξη στο πρόγραμμα της παρακολούθησης εκ μέρους των φοιτητών του, εξειδικευμένων σεμιναρίων προηγμένης τεχνογνωσίας. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του ΠΜΣ οι φοιτητές του είχαν τη δυνατότητα συνεργασίας με τις μεγαλύτερε ελληνικές επιχειρήσεις και παρακολούθησης πάνω από 15 σεμιναρίων προηγμένης τεχνογνωσίας σε θέματα αιχμής στην ενέργεια, το περιβάλλον και τη βιομηχανία. 
Η επιτυχής ολοκλήρωση του ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή του μεταπτυχιακού διπλώματος «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά Έργα» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 
Το προσωπικό του προγράμματος και η ερευνητική του δραστηριότητα
Το εκπαιδευτικό προσωπικό του προγράμματος συγκροτείται από έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες με ειδίκευση και σημαντική εμπειρία σε όλους τους τομείς του προγράμματος.
Ο Διευθυντής του Προγράμματος, Καθηγητής Ιωάννης Κ. Καλδέλλης, Δρ Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πειραιώς, διευθύνει από 1991 το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (www.sealab.gr). Από το 2015 είναι Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Πειραιά και Νήσων. Έχει υπερτριακονταετή εμπειρία σε θέματα Ενέργειας και ανήκει στην εκδοτική ομάδα (Associate Editor) του διεθνούς Περιοδικού Renewable Energy Journal. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 150 άρθρα σε διεθνή Περιοδικά και 400 άρθρα σε επιστημονικά Συνέδρια. Το έργο του έχει αναγνωριστεί με περισσότερες από 3000 ετεροαναφορές (h=39). Είναι μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής και Κριτής πολλών διεθνών περιοδικών καθώς επίσης και συγγραφέας 6 βιβλίων σχετικών με την Ενέργεια και το Περιβάλλον και επιπλέον Εκδότης 2 βιβλίων για τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Έχει εκτεταμένη ερευνητική εμπειρία ως επιστημονικός υπεύθυνος και συμμετέχων σε μεγάλο αριθμό διεθνών και εθνικών προγραμμάτων.

Η Διευθύντρια του Προγράμματος Καθηγήτρια Αιμιλία Μ. Κονδύλη, Χημικός Μηχανικός ΑΠΘ, με MSc και Διδακτορικό από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Μ. Βρετανία)  έχει ως πεδία εξειδίκευσης την ανάπτυξη μεθόδων και εφαρμογή εργαλείων αριστοποίησης σε προβλήματα ενεργειακά, περιβαλλοντικά, οργάνωσης και προγραμματισμού παραγωγής. Έχει σημαντική βιομηχανική και μελετητική επαγγελματική εμπειρία. Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα ως υπεύθυνη ή/και μέλος της ερευνητικής ομάδας. Επίσης έχει σημαντικό ερευνητικό ακαδημαϊκό έργο με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με πολύ μεγάλη αναγνώριση (citations), καθώς επίσης και συγγραφικό έργο, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκδόσεις.

Διαβάστε περισσότερα για το ΠΜΣ εδώ

Πληροφορίες:
Λεπτομερείς πληροφορίες για το πρόγραμμα: mbaenergy.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία: 210 5381493, 210 5381020, φαξ: 210 5381493, 210 5381467 (Δευτέρα - Παρασκευή, 09:00 με 17:00 και Σάββατο, 9:00 με 14:00)

Η Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για τον Όγδοο Κύκλο του ΠΜΣ γίνεται έως 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ε-mail: registrations@mbaenergy.gr, r.vardaki@puas.gr

Υπεύθυνοι Προγράμματος: Δρ Ι.Κ. Καλδέλλης, Δρ Αιμ. Μ. Κονδύλη

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic