ΔΠΜΣ «Διαστημική Επιστήμη, Τεχνολογίες και Εφαρμογές /Space Science, Technologies and Applications»

AsteroskopoioLogoOur...

To Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κατά το ακ.έτος 2017-2018 υλοποίησαν το πρώτο έτος του 2ο κύκλου Σπουδών του Δι-ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Space Science, Technologies and Applications.

Το ΔΠΜΣ παρέχει στους φοιτητές προηγμένη εκπαίδευση στη θεωρία και στην πράξη των διαστημικών εφαρμογών και τεχνολογιών. Παράλληλα, είναι σχεδιασμένο για να προετοιμάσει τους φοιτητές για επαγγελματική καριέρα σε διαφορετικά πεδία συμπεριλαμβανομένων της έρευνας, της σχεδίασης και της ανάπτυξης διαστημικών εφαρμογών. Στο ΔΠΜΣ, προσφέρουν τις επιστημονικές τους γνώσεις, μέσω της συμμετοχής τους στη διδασκαλία, πλέον των 30 ερευνητών του ΕΑΑ και μέλη ΔΕΠ του Παν.Πελοποννήσου (φώτο 1).

Επιπλέον το ΔΠΜΣ, εκτός του αναλυτικού προγράμματος σπουδών, προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξειδικευμένων διαλέξεων, όπως: του. Dr. Markos Trichas, Key Account Manager for Future Programmes της Airbus Defence and Space, του Dr. Glynn Hulley από το Jet Propulsion Laboratory του Caltech και του Dr. Jeff Louvall, NASA's Marshall Space Flight Center.

Το ΕΑΑ είχε τη χαρά, για πρώτη φορά να συνυπογράψει και συν-αποδώσει μεταπτυχιακό τίτλο, στην ορκωμοσία των απόφοιτων του 1ου κύκλου σπουδών, που πραγματοποιήθηκε στις 6.6.2018 στην Τρίπολη (φώτο 3).

1

Εικόνα 1: Το ανθρώπινο δυναμικό του ΔΠΜΣ

 

2

Εικόνα 2: Η έναρξη του ακ.έτους 2017-2018. Αίθουσα Χαρλαύτη, Πεντέλη

 

3

Εικόνα 3: Ορκωμοσία των πρώτων απόφοιτων του ΔΠΜΣ

 

Το MSc in SSTA επανιδρύθηκε με το ΦΕΚ 3181/2-08-2018 και υλοποιεί πλέον τον 3ο κύκλο σπουδών στο νέο και σύγχρονο χώρο διδασκαλίας, στο Triaena Bussines Center, όπου στις 8/10/2018 τον υποδέχθηκε τους φοιτητές του Α΄ εξαμήνου (φώτο 4,5,6).

4

Εικόνα 4: Υποδοχή φοιτητών Α΄εξαμήνου 2018-2019, Triaena Bussines Center

 

5

Εικόνα 5: Η αίθουσα διδασκαλίας για το ακ.ετος 2018-2019

 

6

Εικόνα 6: Οι φοιτητές του Α΄εξαμήνου, συμμετέχουν #geoethicsday2018

 

7

web: http://space.uop.gr
email: msc.space@noa.gr
Twitter: @SpaceMSc
Facebook: MScSSTA

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic