Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας - «ThesSummerSchool@camp 2019: Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας»

thessummerschool_at_...

Tο εργαστήριο ISeB του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Χ.Α.Ν.Θ., διοργανώνει το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ThesSummerSchool@camp: το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας - αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες» στην κατασκήνωση της Χ.Α.Ν.Θ. στο Νυμφαίο Φλώρινας.

 

To «ThesSummerSchool@camp», που αποτελεί μετεξέλιξη του «ThesSummerSchool» που διοργανώνεται επιτυχημένα ήδη εδώ και τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έχει στόχο να εισάγει τους νέους και τις νέες, ηλικίας 14-18 ετών, που θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν, στις έννοιες της επιχειρηματικότητας με τρόπο βιωματικό και παράλληλα ευχάριστο και διασκεδαστικό.

 

Στις έξι ημέρες που διαρκεί το Θερινό Σχολείο, από 18-23 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν καθημερινά διαλέξεις καθηγητών του Πανεπιστημίου πάνω σε θέματα όπως η επιχειρηματικότητα ως καριέρα, η ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας και η παρουσίασή της, η καινοτομία και η σημασία της στην εποχή μας, οι λειτουργίες των επιχειρήσεων και ο συντονισμός τους για την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης κ.α. Πρωτεύον μέλημά μας είναι οι διαλέξεις να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες για τα παιδιά. Για το λόγο αυτό αποφεύγουμε τη «στείρα» αναπαραγωγή γνώσεων και προωθούμε πιο συμμετοχικές διαδικασίες μάθησης, όπως η μελέτη περιπτώσεων και το εργαστήριο δημιουργικότητας-καινοτομίας.

 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ομιλίες από σημαντικές προσκεκλημένες προσωπικότητες, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του επιχειρείν και θα συζητήσουν μαζί τους θέματα που τους αφορούν, ενώ θα επισκεφθούν και πρότυπες επιχειρήσεις για να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους.

 

Στον υπόλοιπο χρόνο του προγράμματος, θα τους δοθεί η ευκαιρία να ζήσουν αξέχαστες κατασκηνωτικές εμπειρίες! Η κατασκήνωση είναι μια βιωματική, εκπαιδευτική διαδικασία, που δίνει την ευκαιρία στους κατασκηνωτές να ζήσουν μαζί με άλλους ανθρώπους, να έρθουν σε επαφή με ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, βιώνοντας την ομαλή κοινωνικοποίηση. Οι δραστηριότητες που θα προσφερθούν στο θερινό σχολείο μας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την περίσταση και θα συντονίζονται από έμπειρα και εκπαιδευμένα στελέχη. Σε αυτές περιλαμβάνονται παιχνίδια ρόλων, μαθήματα προσανατολισμού, πορείες στη φύση κ.α.

 

Με τη λήξη του προγράμματος θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 

Χορηγοί και υποστηρικτές της διοργάνωσης του «ThesSummerSchool@camp» είναι ο Όμιλος “Ελληνικά Πετρέλαια”, οι Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ Α.Ε., η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε., η εταιρεία Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας Employ, o ΖΟΡΠΙΔΗΣ Τουριστικός Οργανισμός Α.Ε.Ε., η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

 

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://thessummerschool.iseb.gr. Ισχύουν εκπτώσεις για ομαδικές εγγραφές ή/και εγγραφές έως 06/05/2019.

 

Το φυλλάδιο του «ThesSummerSchool@camp»: http://thessummerschool.iseb.gr/wp-content/uploads/2019/04/Flyer-ThesSummerSchool@camp-2019.pdf

 

Το περίγραμμα του «ThesSummerSchool@camp»: http://thessummerschool.iseb.gr/wp-content/uploads/2019/04/Outline-ThesSummerSchool@camp-2019.pdf

 

Σημείωση: Όλοι όσοι επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους θα συμμετέχουν σε κλήρωση για να εξασφαλίσουν μία από τις 10 υποτροφίες κάλυψης του συνολικού κόστους του προγράμματος, οι οποίες αποτελούν ευγενική χορηγία του Ομίλου "Ελληνικά Πετρέλαια".

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic