ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 5Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»

 Από την Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας» ανακοινώθηκε ότι συνεχίζονται οι εγγραφές των ενδιαφερομένων να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Το 5ο Δ.Θ.Π. οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών σε συνεργασία με το Instituto De Letras του Rio De Janeiro University και με τη συμμετοχή του Euro – American Women’s Council. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος και θα τιμήσει με την παρουσία του το πρόγραμμα. Στην έναρξη του 5ου Δ.Θ.Π. θα συμμετάσχουν Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις από την Ελλάδα και την Κύπρο (Ιωαννίνων, Α.Π.Θ., Κρήτης, Παντείου, Δημοκριτείου, Αιγαίου, Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου) οι οποίοι θα μιλήσουν για την έννοια της ετερότητας στο σύγχρονο Πανεπιστήμιο.

 

 Μετά από 4 χρόνια αναγνωρισμένης επιτυχίας της διοργάνωσης, το πρόγραμμα του 2019 θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά στο νησί της Σύρου, με τη συνέργεια του Δήμου, από 7-14 Ιουλίου. Το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο:

 

Η γλώσσα του ‘άλλου’

Η ηθική της ετερότητας

 

Ενδεικτικές θεματικές:

-Γλώσσα και ετερότητα. Η πολιτική της ετερότητας.

-Η κατασκευή του άλλου μέσα από τη γλώσσα.

-Ο διχοτομικός και ρατσιστικός λόγος στα σύγχρονα ΜΜΕ

-Οι γλωσσικοί κώδικες των κοινωνικών ομάδων του «περιθωρίου». Γλώσσα και σεξουαλικότητα.

-Η εγγραφή του ‘άλλου’ μέσα από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

-Η γλώσσα των νέων στη μεταξύ τους επικοινωνία και στη δημόσια σφαίρα του διαδικτύου και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

-Διάλεκτοι και κοινωνικός στιγματισμός.

-Διδάσκοντας τη μητρική μας στους ‘άλλους’

-Γλώσσα και επικοινωνιακή προσέγγιση.

 

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες (θέατρο, συναυλίες) και εκπαιδευτικές εκδρομές.

 

Πληροφορίες και υποβολή βιογραφικών/αιτήσεων εγγραφών:

Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας, Επιστημονικώς Υπεύθυνη Έργου,

nitsi@uoi.gr και στην ιστοσελίδα summerschool.ac.uoi.gr

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic