ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΝΕΑ | | Return

Εν αναμονή της άφιξης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας συνεχίζονται οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στη Σύρο

Για πέμπτη συνεχή ημέρα συνεχίζονται οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, το οποίο λαμβάνει χώρα στο ιστορικό κτίριο της Έπαυλης Τσιροπινά στην Ποσειδωνία της Σύρου, και στο οποίο πλήθος ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και ανθρώπων του πολιτισμού, καθώς και δεκάδες συμμετέχοντες/ουσες, συζήτησαν το κεντρικό θέμα του προγράμματος, την γλώσσα του «Άλλου». Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων στη γλώσσα του «Άλλου» ανέδειξε την πολλαπλότητα των «Άλλων» που παίρνουν διάφορες μορφές∙ εθνοτικοί Άλλοι, Άλλοι σε σχέση με την ταυτότητα φύλου, τα μνημεία ή τα ρομπότ ως «Άλλος», ή ακόμη και το ίδιο το Εγώ στην εσωτερική ετερότητα του.

Το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο κορυφώνεται την Κυριακή, 14 Ιουλίου, με την άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, για δεύτερη φορά μετά την συμμετοχή του στο 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο το περασμένο έτος, και ύστερα από πρόσκληση της διοργανώτριας αρχής του προγράμματος. Στις 12 μ.μ. η Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, που παρακολουθεί στενά τον θεσμό τους Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και τον τιμά με την παρουσία του, θα εκφωνήσει λόγο στα πλαίσια εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του «Από τη βιομηχανική επανάσταση στην τεχνολογική: στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος».

Attachments

  1. ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ.docx 7/13/2019 7:56:48 PM

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic