Μικρό Θερινό

ΝΕΑ | | Return

Το Study in Greece υποστήριξε τον Όμιλο Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μ.Μ.Ε.», και το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη διοργάνωση του σεμιναρίου: «Μικρό Θερινό» - Ηθική και ιδεολογία στον λόγο των Μ.Μ.Ε., που, λόγω της υγειονομικής κρίσης, έλαβε χώρα διαδικτυακά από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου.

Το «Μικρό Θερινό» διαπραγματεύτηκε το θέμα: Ηθική και ιδεολογία στον λόγο των Μ.Μ.Ε.. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:         

–          Ο ιδεολογικός χαρακτήρας του λόγου των Μ.Μ.Ε.

–          Η έννοια της αντικειμενικότητας στην αναπαράσταση της είδησης

–          Οι ψευδείς ειδήσεις (fake news) και ο ρόλος τους σε συγκυρίες κρίσης (π.χ. πανδημία κορωνοϊού)

–          Η γλωσσική αναπαράσταση των προσφύγων στα Μ.Μ.Ε.

–          Η γλωσσική αναπαράσταση της ελληνικής οικονομικής κρίσης στα Μ.Μ.Ε.

–          Ζητήματα σεξισμού και φύλου στον δημόσιο λόγο

–          Οι φιλοσοφικές προσεγγίσεις του λόγου σε περιβάλλοντα διαμεσολαβημένα από την τεχνολογία (Μ.Μ.Ε., μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.)

Το πρόγραμμα προσφέρθηκε δωρεάν στους συμμετέχοντες – προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης.

Το Study in Greece συμμετείχε ενεργά με την εισήγηση του Δρ. Θοδωρή Παπαϊωάννου – Υπεύθυνου Ακαδημαϊκών θεμάτων του Οργανισμού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ακαδημαϊκή Διευθύντρια και ψυχή του σεμιναρίου – κυρία  Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπλ. Καθηγήτρια Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον κύριο Δημήτρη Βαρδαβά, Μεταπτυχιακό φοιτητή Φιλοσοφίας και Σύγχρονης Κριτικής Θεωρίας στο Kingston University (London) και Πρόεδρο του Ομίλου Αποφοίτων Δ.Θ.Π. και τους υπόλοιπους διοργανωτές για την άρτια οργανωμένη και ποιοτική αυτή Ακαδημαϊκή συνάντηση.

Related

NEWSLETTER

Εγγράψου για να μαθαίνεις πρώτος, τα τελευταία νέα για τις σπουδές σου!

Photos by Freepic